Voorstelstukjes

Thijs Heijligenberg

Geachte lezer,
Ik ben, zoals je wellicht al aan de positie bovenaan dit rijtje ziet, de voorzitter van Olympus. Mijn naam is Thijs, en ik zit in een soort rare mix van derde en vierde jaar dubbele bachelor wiskunde en informatica. Het meest actief ben ik toch wel bij wiskunde; niet alleen qua vakken, maar ook qua activiteiten enzo. Ik was vorig jaar dan ook veurzitter van W.S.V. Desda, waar mijn motivatie voor het besturen van Olympus ook enigszins vandaan komt.
Als voorzitter hou ik een beetje overzicht op wat iedereen doet, en zit ik vergaderingen voor. Dat klinkt niet heel zwaar, en meestal is het dat ook niet. Groot voordeel van het voorzitterschap is ook dat ik mezelf Zeus mag noemen in mailtjes.
In het dagelijks leven doe ik niet veel bijzonders: ik studeer een beetje maar volg weinig colleges, ik game wat, ik kijk af en toe netflix en ik breng veel tijd door met mijn lieftallige vriendin Marike

Fien Ockers

Hallo daar,
Ik ben Fien Ockers, 20 jaar, en ben dit laatste halfjaar de secretaris van Olympus. Ik studeer Artificial Intelligence en zit momenteel in mijn derde en laatste jaar van mijn bachelor. Naast het versterken van het bestuur van Olympus vul ik mijn vrije tijd met toneel, series kijken en snackies eten (en af en toe sporten ter compensatie) en natuurlijk studeren tussen het soggen door. Fun fact over mezelf: ik ben enorm fan van dino’s en mijn favoriet is natuurlijk de diplodocus, want Platvoet en zijn vriendjes.

Denise Meerkerk

Lieve lezer,

Op een koude dinsdagochtend, lang geleden, begon het allemaal. Vanaf toen vielen de domino’s van het leven precies zo, dat ik hier nu dit stukje mag schrijven voor jullie. In een korte opsomming ben ik: Denise (Dennis voor vrienden), vierdejaars Science student en penningmeester algemeen van het XXIIe bestuur van Olympus. Terwijl iedereen dansend op het BeestFeest staat, ben ik de kassa’s in de gaten aan het houden en aan het wachten tot het geld geteld mag worden. Dat is moeilijker dan je denkt om een uur of 4 ’s nachts. Verder zorg ik dat alle aankopen die Nynke doet voor feestjes en activiteiten netjes verwerkt worden.
Daarnaast organiseer ik met veel Leoliefde borrels bij Leo en bak ik een pauze per week tosti’s in de Zuidkantine. Als ik zou zeggen dat het Huygensgebouw m’n tweede huis is, zou ik liegen. Ik ben er namelijk vaker te vinden dan in m’n eigen huis.
Ten slot nog mijn persoonlijke pro/con list. Pro: cocktails, bewegende beelden op een scherm, boeken, chocola, zwemmen, uitslapen, ontbijten, geld tellen. Con: dingen die voor 10.00 plaatsvinden, haast hebben, berg op, tegenwind, chaos, verliezen.

Nienke Wessel

Beste lezer,
Ik ben Nienke, op moment van schrijven 19 en student aan de Radboud Universiteit. Ik zit nu in mijn derde jaar van de studie informatica en in het tweede jaar van wiskunde. Daarnaast ben ik dit jaar de penningmeester voorraad van Olympus. Ik noem mezelf liever Penningmeester Bier of Penningmeester Tosti, want zoals je misschien al had geraden is dat waar mijn boekhouding over gaat. Ik houd me dan helaas weer niet bezig met het alombekende BeestFeest, dat doet Denise.
Op de momenten dat ik niet mee bezig ben met boekhoudingen en borrellijsten, ben ik actief bij Thalia, de vereniging van informatica en informatiekunde. Mocht je denken dat ik het dan te druk heb met die dubbele studie en Olympus en Thalia, dan zit je fout want ik zit ook nog in de opleidingscommissie van Informatica en Informatiekunde.
Mocht er dan nog een beetje tijd over zijn, dan drink ik graag een biertje of een wijntje of een colaatje met vrienden. Oh, en ik kijk erg veel tv series. Als je op zoek bent naar een nieuwe om te bingen, spreek me aan 🙂

Bart Zonneveld

Dag allen! Ik ben Bart Zonneveld en ben dit jaar de Commissaris Facultaire Aangelegenheden, aka. Commissaris Facultair, aka. Facultaire Zeurslet, aka. Zeurslet. Zelf zou ik mijn functie omschrijven als Hoofd Kantines. Ik ben verantwoordelijk voor het beleid en het onderhoud van de studentkantines (en wat andere ruimtes, zoals een opslaghok en bestuurskamers). Deze ruimtes zijn van de faculteit, maar besteden het beheer uit aan Olympus. Vandaar dat ik ga over facultaire aangelegenheden (aka. de kantines dus).
Mocht er iets stuk zijn in de kantines of je hebt een supergaaf idee voor de kantines, niet zijnde een paaldans-paal, kun je bij mij terecht. Omdat mensen dat vaak zeurderig doen en ik vaak bij andere mensen zeur als ze niet goed hebben schoongemaakt en ik regelmatig voor de vuile taakjes word ingezet (zoals het verwijderen van schimmel), is mijn bijnaam de (Facultaire) Zeurslet. Ga bij mij niet zeuren over bier, daarvoor moet je bij Nienke zijn. Probeer me ook niet om te kopen met bier, lauwe cola zonder prik is veel effectiever.
In het kleine beetje leven naast mijn bestuursjaar ga ik dit jaar waarschijnlijk mijn bachelor Natuur- en Sterrenkunde halen, zeil ik regelmatig op het skûtsje de Gudsekop in Friesland en ben ik technicus bij de Toneelvereniging Twister.

Nynke Zwart

Hee lezer! Mijn naam is Nynke Zwart en dit jaar vervul ik de functie Commissaris Fun, oftewel Activiteiten. Mijn taken hebben te doen met bier, spelletjes, lasers, DJ’s, eten, films en meer. Organisatie boven alles! Ik ben op dit moment vierdejaars Artificial Intelligence student en bezig met de laatste EC-tjes van mijn bachelor. Door een semester in Oostenrijk te studeren heb ik wat uitloop gekregen, nu brengt Olympus kleur in mijn anders te rustige leventje.